Yüksekokulumuzda Hemşirelik ve Ebelik Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve 12 Mayıs Dünya Hemşireler günü Amasya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. İpekköy Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seval MÜSÜROĞLU Sağlık Yüksekokulu ve farklı birimlerden akademisyenler, Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesi, Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmalarını Prof. Dr. Metin ORBAY ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seval MÜSÜROĞLU tarafından gerçekleştirildi.

eh1

eh2

Program Cumhuriyet Üniversitesinden Adli Bilimciler Derneği ALARM ve DAB Başkanı Akademisyen – Yazar Sefer DARICI, İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Nurten KAYA ve Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Sağlık Yüksekokulundan Prof. Dr. Zekiye KARAÇAM’ın konferansıyla başladı.

Akademisyen-Yazar Sefer Darıcı “Subliminal Uyaranlar ve Hemşirelik: Bir Medya Analizi” konulu konuşmasında subliminal uyaranları duyu organlarının fark eşik değerlerinin altında verilen ve kişilerin bilinçli olarak fark edemediği uyaranlar ile fark eşik değerlerinin üstünde verilmekle birlikte bilinçli dikkatin odaklanmadığı uyaranlar olarak tanımlandığını belirterek literatürdensubliminal mesajlar ile ilgili yapılmış çalışma örneklerini paylaştı.

eh3

Doç. Dr. Nurten KAYA “Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin 2017 Teması: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Hemşirelerin Rolü” konulu konuşmasında Uluslararası Hemşireler Gününün tarihçesini, sürdürebilir kalkınmanın boyutlarını, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada izlenecek temel ilkeleri, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine hemşirelik alanında yapılan katkıları dünyadan örnekler sundu.

eh4

Prof. Dr. Zekiye KARAÇAM “Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Ebelerin Yasal Yetki, Görev ve Sorumlulukları” konulu konuşmasında 2017 ICM temasını (ebeler, anneler & aileler: hayat arkadaşları) ülkemizde ebelik eğitiminin mevcut durumunu, ebelik mesleği ile ilgili yasal düzenlemeleri, birinci basamak sağlık hizmetlerinde (ASM, TSM ve Sağlık Evi) ebelerin yasal yetki, görev ve sorumluluklarını dinleyicilere aktardı.

eh5

Programın kapsamında Hemşirelik Uygulama Laboratuvarından örnek videolar, okulumuz öğrencilerinin anılarından oluşan Dia Gösterisi sunuldu. Ebelik bölümü öğrencilerinin Öğr. Gör. Duygu Murat ÖZTÜRK danışmanlığında hazırlamış olduğu Tiyatro Gösterisi yoğun ilgi topladı.

eh6

eh7

eh8

eh9

Tüm konuşmacılara üniversitemiz tarafından dikilen fidanların koordinatlarının yer aldığı sertifikalar, Sağlık Yüksekokulunda bilimsel çalışma yapan Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Seçil BULUT,Melike GÜNAY, Semra GÖĞÇEOĞLU, Elif CANİK, Sümeyye TONKUŞ, Gizem KARABACAK, Hülya BÜYÜK ,ElifBOZ, Esra UĞUR, Büşra ALTUNIŞIK, Sümeyya HELVACI ve Ebelik Bölümü öğrencisi Ülkü ÖZSOY’a, tiyatro grubunda yer alan Ebelik Bölümü öğrencileri Ayşe Mine TOPCU, Kübra YILMAZ, Ezgi Nur Sevim TİRYAKİOĞLU, Damla KEÇE, Fadimenur GENÇ, Funda ZEYTİN, Hanife İLBUĞA, Hatice GÖKÇE, Melek KORKMAZ, Sedanur AY’a ve düzenleme komitesine Teşekkür Belgesi takdim edildi.

eh10

eh11

eh12

eh14

eh15

Program müzik etkinliği ve kokteylin ardından sonlandı.

ehson